Din ansøgning er vores primære kilde til at danne et helhedsindtryk af dig – både fagligt og personligt – og er afgørende for, om vi finder det relevant at indkalde dig til samtale. Vi lægger derfor stor vægt på:

  • At din ansøgning og dit cv er målrettet, overskueligt og velformuleret
  • At du motiverer, hvorfor du søger den ledige stilling, og hvad du kan tilbyde os
  • At din profil i øvrigt matcher behovet som beskrevet i det tilhørende stillingsopslag

Inden du sender din ansøgning og dit cv, opfordrer vi dig til at læse mere om ministeriet her på hjemmesiden.

Ansættelsesprocessens trin

1. Vi modtager din ansøgning

Du søger job hos via vores elektroniske rekrutteringssystem. Når du har uploadet din ansøgning, vil du modtage en kvittering på, at din ansøgning er modtaget.

Når ansøgningsfristen er udløbet, gennemgår vi ansøgningerne og udvælger de kandidater, vi gerne vil indkalde til en personlig samtale. Vi bestræber os på at foretage udvælgelsen hurtigst muligt med henblik på at kunne give dig en hurtig tilbagemelding.

2. Personlig samtale

Hvis du er blandt de udvalgte kandidater, bliver du kontaktet pr. telefon eller e-mail.

Til samtalen vil du typisk møde et ansættelsesudvalg bestående af chefen og en medarbejder fra det kontor eller den afdeling, hvor du søger ansættelse, en tillidsrepræsentant fra den organisation, der repræsenterer dit fagområde, og eventuelt en repræsentant fra Kontor for HR og Organisationsudvikling.

Vi vil i indkaldelsen til samtalen oplyse, hvem der sidder i ansættelsesudvalget. En samtale varer typisk 35-45 minutter.

Ansættelsesudvalget kan i visse tilfælde beslutte at gøre brug af tests og/eller indkalde nogle af ansøgerne til yderligere en samtale.

3. Ansættelse

Hvis vi efter den personlige samtale vurderer, at din profil er den bedste til at matche stillingen, vil vi tilbyde vi dig jobbet og sender dig din ansættelseskontrakt.

Inden du begynder, får du nærmere information om din første arbejdsdag fra din kontorchef.

Sidst opdateret: 15. februar 2017